Kinderen

Ontdek hoe lokale initiatieven kinderen aanmoedigen om gezonde gewoontes aan te leren met initiatieven die inspelen op voeding en beweging, gezond eten, voedingsadvies en voedseleducatie. Samen maken we een gezonde gemeenschap voor de toekomst. Bekijk de initiatieven in de kaart.

Initiatievenlijst Kinderen

Uitgelicht

Webinar ‘Gezonde Eet(op)voeding voor jonge kinderen'

Beschrijving

Een reeks webinairs voor ouders om kennis op te doen over gezonde voeding bij kinderen en de stimulatie van gezond eetgedrag op een laagdrempelige manier.

Initiatiefnemer

De leukste Lunch, Deventer FitKids, gemeente Deventer, GGD Ijsselland, kind naar gezonder gewicht, Loes Voedingscoach, Samen gezond in Deventer

Provincie

Overijssel

Website

Ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas

Beschrijving

De ketenaanpak is de samenwerking tussen verschillende zorg- en welzijnpartners om de gezondheid te bevorderen. Er wordt advisering over en begeleiding bij dieet, beweging en gedragsverandering gegeven.

Initiatiefnemer

Preventiecoalitie Heerlen, Preventiecoalitie Sittard-Geleen

Provincie

Limburg

Website

Basisschool van de toekomst

Beschrijving

De Gezonde basisschool van de toekomst is een bassisschool die zicht richt op gezond leven en de bevordering van gezond gedrag. Dit gaat verder dan kennis. De hele indeling is hierop aangepast. Zo is er een ander dagritme waardoor er meer tijd is voor de lunch en beweging. Tijdens de lessen wordt er ook ingespeeld op het vermijden van zitgedrag. De lunch is samengesteld op de richtlijnen van het voedingscentrum, enz.

Initiatiefnemer

GGD Zuid Limburg, Humankind, Maastricht University, Movare, Provincie Limburg, Rabobank, Stichting KinderOpvang Parkstad

Provincie

Limburg

Website

Initiatievenlijst

 

Wil je alle initiatieven bekijken die horen bij de doelgroep kinderen? Klik dan op de knop.

Kaart

Toelichting kaart

Hoe donkerder groen de gemeente is des te meer initiatieven het bevat. Klik op de gemeente om de initiatieven per gemeente te kunnen inzien.

Wil je meer toelichting over de werking van de kaart? Klik dan op de knop:  Toelichting kaart.